Examens schakel en auto(-maat)

De TussenTijdseToets

Wij, als instructeurs van rijschool Safety, geven het advies onze leerlingen om een TussenTijdseToets te doen bij het CBR in Utrecht.
De voordelen hiervan zijn:

  • Je bent al eens bij het CBR geweest, en weet hoe het examen straks precies in zijn werk zal gaan.
  • Je moet presteren onder examenstress, maar je kunt er nog niet voor slagen of zakken.
  • Eventuele aandachtspunten worden gezamelijk besproken met jou, je instructeur en de examinator,
  • Je weet hoe het is wanneer er een examinator naast je zit in plaats van de vertrouwde instructeur of instructrice.
  • Je kunt er vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen, en de voorafbevraging, zodat je deze bij het 1e examen niet hoeft uit te voeren en tijdens het examen alleen maar hoeft te focussen op het rijden zelf.

Een impressie vanuit het CBR kunt u hier zien.

Het examen

Wanneer een cursist daar klaar voor is, plannen wij voor deze leerling een examen in.Wanneer een cursist daar klaar voor is, plannen wij voor deze leerling een examen in.Het examen vindt plaats bij het CBR in Utrecht en Gorinchem.

Voor het examen ben je verplicht een ogentest te doen, welke ook al bij een TussenTijdseToets heeft plaatsgevonden. (kenteken lezen op ong. 25 meter afstand)Het examen bestaat uit ongeveer 35-40 minuten autorijden in de regio in en om Utrecht of Schelluinen.Van de leerling wordt verwacht dat hij of zij vlot, veilig en zelfstandig kan autorijden, zonder daarbij gevaar of hinder op te leveren voor het verkeer om hem/haar heen.Het examen bestaat uit een stukje zelfstandig route rijden door middel van rijden met navigatie. Ook wordt er gereden door middel van aanwijzingen van de examinator, zoals je deze ook van je instructeur / instructrice gewend bent. Eventueel kunnen er ook bijzondere verrichtingen gevraagd worden, afhankelijk van of er, en hoe de TussenTijdseToets is gedaan. De bijzondere verrichtingen bestaan uit:Voor of achteruit in een vak parkeren, en / of in file parkeren.Keren door middel van 3x steken, keren door middel van een bocht achteruit of keren door middel van een halve draai.De hellingproef.20 meter recht achteruit rijden.Na deze tijd komen we weer terug bij het CBR en wordt de uitslag meegedeeld door de examinator.

Een impressie vanuit het CBR kunt u hier zien.

Rijschool SAFETY

Adres